Volledig Hitma-assortiment
Hitma Monstername
Veelgestelde vragen

over oliemonstername (FAQ)

 • Hoe neem je een representatief oliemonster?

  Voor een betrouwbare olie-analyse is het van belang dat je kunt vertrouwen op een representatief monster. Maar hoe neem je een goed oliemonster?

  Bij oliemonstername komt meer kijken dan je denkt. Veel bedrijven besteden het nemen van oliemonsters dan ook uit aan een gespecialiseerd bedrijf. Ook de Hitma-servicedienst kan op locatie monsters nemen van hydrauliek- of smeerolie. Maar ook als je de monsters zelf neemt, kun je bij ons terecht voor advies. Ook kunnen wij gereinigde monsterflesjes leveren waarmee je direct aan de gang kunt. Je de oliemonsters laten analyseren  in ons laboratorium in Uithoorn.

  Handleiding
  Wil je weten hoe je het beste een oliemonster kunt nemen? Vraag dan de handleiding aan met handige tips over oliemonstername
  Of neem contact op met onze experts (tel. +31 (0)297 – 514 715, info@hitma-monstername.nl).

 • Hoe voert Hitma olie-analyses uit?

  In het laboratorium van Hitma werken laboranten die gespecialiseerd zijn in het analyseren van oliemonsters en het uitvoeren van oliereinheidsmetingen.

  Onze laboranten voeren onderzoek uit naar verontreiniging in hydrauliek- en smeerolie. De oliemonstername wordt door ons op locatie verricht, maar je kunt de monstername ook zelf uitvoeren. Onze analyses vinden plaats op basis van de ISO 4406/4407-norm.

  Stappenplan oliereinheidsonderzoek:

  • Stap 1: Je ontvangt van Hitma gereinigde monsternameflesjes met bijgevoegd het formulier “aanvraag laboratoriumrapport"  om in te vullen. Of we komen bij je langs om de monstername uit te voeren.
  • Stap 2: Na ontvangst van het oliemonster neemt de analyse door ons laboratorium ± 5 werkdagen in beslag.
  • Stap 3: Na afloop van het laboratoriumonderzoek stellen wij een rapport samen met, indien nodig, advies ter verbetering van de oliereinheid.