Volledig Hitma-assortiment
Hitma Monstername
2013-10-09 15:24:00

Keofitt werkt mee aan praktijkdag microbiële besmettingen

Gemiddelde leestijd 3,5 minuut 9 oktober 2013

EHEDG Nederland en VMT organiseren 28 november a.s. voor de tweede keer een bijeenkomst over beheersing van het productieproces. Dit jaar ligt de focus op microbiële besmettingen, zowel bederf als pathogenen.

Het programma sluit nauw aan bij de dagelijkse praktijk in voedingsmiddelenbedrijven. Sprekers werken zelf in voedingsmiddelenbedrijven of zijn nauw betrokken bij het oplossen van problemen waarmee bedrijven kampen. Zij zullen de deelnemers verrassende inzichten geven over bronnen van microbiële besmettingen en hoe deze in de productie te beheersen en via verbetermaatregelen in ontwerp en werkwijze op te lossen of nog beter: dergelijke problemen te voorkomen. 

Medewerking Keofitt
Namens Monstername.nl spreekt Carsten Rosendal van Keofitt (Denemarken) tijdens deze bijeenkomst van EHEDG en VMT. Hij is mechanical engineer/consultant en gaat in op kruisbesmetting van vloeistofmonsters in de voedingsindustrie.

"In the food processing industry companies must do a risk assessment and design their process equipment according to an “acceptable risk level”. It is debated how the risk is assessed and how this governs the decision making and choice of solutions. Besides this different topics are presented and discussed with the field of bio burden, Safety Assurance Levels, sterilisation vs. sanitisation etc." 

Carsten Rosendal, mechanical engineer/ consultant, Keofitt Denemarken

De EHEDG/VMT-bijeenkomst geeft u antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe voorkomt u (niet) dat micro-organismen zich via de vloer in uw bedrijf verspreiden?
  • Is via zonering wel te voorkomen dat bacteriën in de afdeling blijven?
  • Welke invloed hebben conserveermiddelen op de microbiële flora?
  • Hoe voorkomt u dat monster en proces besmet raken bij de monstername? '

Voor wie?
Voor kwaliteitsmanagers en werknemers die betrokken zijn bij de kwaliteit en productie van voedingsmiddelen, hun toeleveranciers van apparaten en diensten, overheid, toezichthouders en wetenschappers.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze praktijkdag op donderdag 28 november a.s. over microbiële besmettingen? Neem contact met ons op.

Bij Hitma geloven wij in meten is weten. Daarom maken wij op onze websites gebruik van cookies. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijker wordt. Onze cookies hebben uitsluitend analytische, communicatieve of functionele doeleinden. Door verder te gaan op onze website accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Lees hier meer over wat Hitma vindt van privacy